torsdag 21 augusti 2008

Lu Zhou

Mamman fick ett hett tips från vännen Nina Granberg Melin
som driver sajten Shoppers Delighthttp://www.myblock.se/ som i sin tur är ett
utmärkt sätt att kommunicera mellan människor i kvarteret där du bor.
Nina beskriver Shoppers Delight med orden:
"Hett mode, snygg design, nya butiker, senaste trenderna, hetaste fynden och hemligaste reorna. Här får du tips om det bästa Göteborg har att erbjuda kräsna shoppare. Här får du koll."
Vi kan inget annat än att hålla med! Här är en rapport från det färskaste inlägget som genast väckte intresse.




"Lu Zhou är konstnär och formgivare som är uppväxt i Kina, men bosatt i Sverige sedan åtta år tillbaka. Till Åhléns ”Autumn Home Collection” har Lu designat två härligt stora pjäser: ett vitt fat och en vit vas dekorerade med bilder av smycken. Lu hämtade inspiration från vardagslivet i hemmet, och annorlunda användning av vardagsprodukter när hon skapade vasen och fatet. – En vas behöver inte vara bara för blommor! Man kan använda vasen som behållare, eller en display för sina smycken. Min idé med smyckesmönstret är att en vas har en kropp, en keramikkropp, och dekoren på vasen fungerar på samma sätt som smycken fungerar på en människokropp, berättar Lu.

Tekniken bakom dekoren är ett digitalt, grafiskt tryck som placeras på keramiken och bränns fast. Det är inte första gången Lu experimenterar med vaser, smycken och dekoration. När hon gick ut Konstfack förra våren bestod hennes uppmärksammade magisterprojekt av vaser med avtagbara silikonmönster som också kunde användas som smycken."

Källa: http://www.ahlens.se/heminredning/designad_host_lu/

Lu Zhou

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar