tisdag 21 juli 2009

Frossa

Under två veckor ska kidsen fira sommarlov hos
mormor och morfar uppe i Värmlandsskogarna.
Mormor berättade att idag har de varit på hennes
kusins bondgård och klappat kossor och hållit i
nyfödda små griskultingar. Kidsen kommer knappast
att bli uttråkade eller lida av vare sig glass- eller
bulltorka. Hos mormor och morfar är det lördag
hela veckan - precis så som det ska vara:)

Samtidigt passar Mamman och Pappan på
på eget håll. Nedan ser ni kvällens middag; ett lass
sushi från Happy Sushi i Stenungsund som satt som
ett smäck.



Nästan samma bild, men här kan ni verkligen se
hur god den är! Apelsinen som alltid följer med
i lådan, ger en mjuk fruktsmak till riset. Låter
kanske konstigt, men det blir fantastiskt gott
tillsammans. I själva verket kanske det inte är
den lilla apelsinskivan i sig som gör jobbet -
man skulle nästan kunna tro att de duschar riset
med apelsinvatten. Nästa gång ska vi ta reda på
det!
lll
SMÖRSTEKTA
När vi lämnade kidsen, hde vi turen att få med
en påse nyplockade kantareller med oss hem.
Barnsligt gott tillsammans med rucculasallad,
färsk rödlök och parmesan. Givetvis toppad med
olivolja, flingsalt och crema balsamico.
Denna trevliga anrättning var måndagens kvällsmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar