måndag 9 november 2009

Dubbelt upp

Idag öppnade Bvc upp sina portar för förskolebarn att få sin halverade dos av H1N1-vaccinet. Vi var förberedda på att det skulle vara en riktigt lång väntetid med pustande föräldrar och övertrötta kida. Men icke! Snacka om proffsig personal. Ordning i ledet och allt flöt på i smidigt tempo. Inte stressigt eller hafsigt, men väl välordnat effektivt.

Tiger hade tur. Han fick också ta sin spruta på Bvc. Egentligen ska 6-åringar ta sin spruta genom skolhälsovården, men vår snälla sköterska Heléne som vi har träffat så många gånger förr sa, att det gick bra att han också tog sin på samma gång som lillebror. Duktigt visade han fram armen och han skulle precis till att säga "Aj" när den andra sköterskan sa att det var klart.
lll
Sedan var det Lillebrors tur. Snällt och lydigt hoppade han upp i Mammans knä och höll fram armen, precis som han sett Storebror göra. Sköterskan sa att han var tvungen att dra ut armen genom tröjan, annars skulle det bli för hårt tryck över armen. Det ville han förstås inte (ingen ska säga åt honom att byta tröja, bara sådär utan minsta förvarning) men sköterskan busade med honom och efter några sekunder hade han dragit ut armen - om än motvilligt. Lillebror gav full hals då sprutan stack till i armen. Blodet rann och plåster åkte på. Sedan kom belöningen. Gråten tystnade tvärt och Lillebror gled ur Mammans grepp med ett ark bestående av fyra klistermärken att ta med hem. Givetvis fick det ett varsitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar